Military Pilots

Conversies

Military Pilots

Conversies

Bent u piloot in militaire dienst? Dan vindt u hier informatie over het omzetten van uw militaire brevet naar een volwaardig EASA brevet.

Militair bewijs van bevoegdheid omzetten naar een EU brevet.

Heeft u uw bewijs van bevoegdheid gekregen toen u in militaire dienst zat? U mag volgens Europese regelgeving uw brevet omzetten naar een EU-brevet. De vrijstellingen voor eisen van Part FCL worden verleend volgens een vrijstellingsverslag dat door de lidstaat, in overleg met het Agentschap is opgesteld (art. 10 van EU 1178/2011). Er zijn 3 vrijstellingsverslagen voor de categorieën jacht-, transport- en helikoptervliegers opgesteld door CLSK (Ministerie van Defensie) in overleg met de ILT en EASA. Zie ook de 3 RNLAF Credit Reports onderaan de pagina.

Elke categorie kent een eigen opleidingstraject en voor elke categorie zijn voor het afgeven van een EU (part-FCL) bewijs van bevoegdheid crediteringen gedefinieerd. Onderdeel hiervan is een ‘bridgecourse’ (theorie). Deze bridgecourse moet de kandidaat volgen bij een Approved Training Organisation (ATO). De bridgecourse moet goedgekeurd zijn door de ILT. Door Orbit Groundschool geleverde varianten van de Military Bridgecourse zijn allemaal erkend en leiden tot de voorbereiding op het landelijk examen bij het CBR. De aanvragen voor een conversie naar (part-FCL) bewijs van bevoegdheid dient u in bij het Kiwa Register.

Cursus structuur- en opbouw

De theorieopleiding is opgebouwd uit een ‘distance learning’ fase en een training van één dag in Arnhem. Deze training, ook wel ‘revision- & brushup’ genoemd, is verplicht gesteld door de Inspectie Leefomgeving en Transport (ILT).

Zelfstudie

Het grote voordeel van deze ‘distance learning’ opleiding is dat u zelf uw tempo en studietijd indeelt. Het thuisstudie werkprogramma is schematisch opgebouwd in weken en dagtaken, waarbij met circa vijftien studie-uren per week een doorlooptijd van zo’n drie maanden goed haalbaar is voor deze enkele module, exclusief examens.

Een militair vlieger doorloopt de militaire overbruggingscursus in ongeveer drie maanden. Uiteraard kunt u uw eigen studiebelasting bepalen. De doorlooptijd is afhankelijk van de eigen tijdsinspanning.

In de zelfstudie wordt u via een simpel werkprogramma per module door alle vakken en onderwerpen heen geleid. Door middel van verplichte ‘progress’ tests wordt de studievoortgang gecontroleerd. De ‘progress’ tests worden om een variërend aantal hoofdstukken afgenomen en kunnen thuis op de computer gemaakt worden. Vervolgens stuurt u de test met één druk op de knop online door naar Orbit Groundschool voor controle.

Cursusmateriaal
  • ATPdigital CBT software – voor Mac, iPad of PC (downloadbaar)
  • Activatiecode voor 2 installaties per licentie op PC of Mac
  • Jeppesen General Student Pilot Route Manual
  • Revision- & Brushup Course (Één dag)
  • Gebundelde Civil Aviation Publications 696, 697 en 698
  • 24/7 e-mail support van vakdocenten
  • 12 maanden toegang tot BGSonline met oefenvragen databank
  • 12 maanden technische software support

Niet inclusief:

• Pooleys CRP-5 navigatie rekenschijf en pen
  • EASA toegestane rekenmachine (type Casio FX-82MS)
  • Navigatie protractor
  • Kosten theorie examen 226,95€ te voldoen bij het CBR
  • Accommodatiekosten gedurende verblijf in Arnhem (zie informatie pagina ‘accommodatie’)
Software/hardware vereisten

Software requirements Windows / MAC

• Windows 10 (Windows)
  • MacOS 10.14 or later (MAC)

Hardware requirements (Windows / MAC)

• 3Ghz, Dual Core (64-bit) processor or faster
  • 4Gb RAM
  • Up to 15Gb of available hard disk space (depending on the size of your course)
  • A reliable internet connection if you are going to download your lessons over the internet (average course size is around 13Gb)

Hardware/software requirements (iPad)

• iOS 12.0 or later

€ 3.500,-

Cursusmateriaal
  • ATPdigital CBT software – voor Mac, iPad of PC (downloadbaar)
  • Activatiecode voor 2 installaties per licentie op PC of Mac
  • Jeppesen General Student Pilot Route Manual
  • Revision- & Brushup Course (Één dag)
  • Gebundelde Civil Aviation Publications 696, 697 en 698
  • 24/7 e-mail support van vakdocenten
  • 12 maanden toegang tot BGSonline met oefenvragen databank
  • 12 maanden technische software support

Niet inclusief:

• Pooleys CRP-5 navigatie rekenschijf en pen
  • EASA toegestane rekenmachine (type Casio FX-82MS)
  • Navigatie protractor
  • Kosten theorie examen 226,95€ te voldoen bij het CBR
Software/hardware vereisten

Software requirements Windows / MAC

• Windows 10 (Windows)
  • MacOS 10.14 or later (MAC)

Hardware requirements (Windows / MAC)

• 3Ghz, Dual Core (64-bit) processor or faster

Hardware/software requirements (iPad)

• iOS 12.0 or later
  • A reliable internet connection if you are going to be downloading your lessons over the internet (average course size is around 13Gb)

€ 3.500,-

Heb je nog vragen over een opleiding? Of heb je hulp nodig om de opleiding te vinden die het beste bij je past? Ons team helpt je graag! Ook kun je een gratis adviesgesprek aanvragen op een dag en tijdstip naar keuze. Persoonlijke benadering en gericht maatwerk zijn ons motto. Orbit Groundschool is opgericht in 2003, is goedgekeurd en wordt erkend als EASA Approved Training Organisation (ATO) door Inspectie Leefomgeving & Transport onder certificatie nummer NL-ATO-25 voor al haar geboden opleidingen.

DutchEnglish